VILLAgen esittely

Moikka!

Olen Elina ja asun Etelä-Pohjanmaalla, Koskenkorvalla.

Perustin VILLAgen keväällä 2021 ollessani äitiyslomalla.

Minulla on pitkä hevostausta ja olen käyttänyt lampaanvillaa omilla hevosillani erilaisiin turvotuksiin ja ruhjeisiin jo pitkään. Tiedän, että en ole siinä ainoa. Villaa on käytetty ja käytetään edelleen sekä ravi- että ratsuhevosilla hyvin tuloksin. Sen tiedetään esimerkiksi poistavan nestettä ja turvotusta hevosen jaloista turvallisesti ja nopeasti. Tämän lisäksi sillä on monia muita hyviä vaikutuksia mm. antibakteerisen ominaisuutensa vuoksi.

Innostuin ajatuksesta ja juteltuani kaverini kanssa iltamyöhään, aloin tutkia asiaa hieman tarkemmin. Löysinkin täältä Etelä-Pohjanmaalta monta lampolaa, joilla oli ylimääräisenä tuotekehitykseen tarvitsemaani raaka-ainetta: suomenlampaanvillaa. Villaa on jopa haitaksi asti, koska sille ei nykyisellään ole järkevää jatkokäyttöä. Niinpä syntyi tuote, joka on sekä ekologinen että kaikille hevosille sopiva: Lampaanvillapatjat. Tämän jälkeen toiminimi oli perustettu aika nopeasti.

Tein testierän, keräsin palautetta ja fiiliksiä, opiskelin villan ominaisuuksista ja lammasroduista. Testasin itse patjoja paljon ja kasvatin testiryhmää. Käyttökokemukset, positiivinen palaute ja kysyntä yllättivät! Päädyin käyttämään vain suomenlampaanvillaa ja tällä hetkellä kaikki käyttämäni villa tulee Etelä-Pohjanmaalta.

VILLAgen nimeä mietin kauan, äitini taisi sen loppu viimein keksiä. Lausutaan kuten kirjoitetaan, ideana villaa kylältä. Koskenkorva kun on Suomen tunnetuin kylä.

Instagram-tilistä lähdettiin siis vuosi sitten liikkeelle. Nyt minut löytää useasta sosiaalisen median alustalta, kuten Facebookista, Linkedinistä ja myös TikTokista, @village_villapatjat nimellä.

Näiden sivujen lisäksi tuotteet löytyvät usealta jälleenmyyjältä sekä verkkokaupasta ympäri Suomen ja nyt myös Pohjoismaissa.

Kevätterkuin,
Villa-Elina, assarit ja Hilma sekä Vilma

VILLAge™ -villapatjat valittiin mukaan Kasvu Open -kasvuyrityskilpailun Etelä-Pohjanmaan kasvupolulle. Kanssani polulla kulkee 14 hienoa yritystä, ja matkan aikana meitä sparraa iso joukko yritystoiminnan osaajia liiketoiminnan eri osa-alueisiin. Odotan innolla mihin asti kisa viekään!

Voit seurata matkaani somessa

Instagram
TikTok
LinkedIn