Hilma ja Vilma

Hilma ja Vilma

Hilma ja Vilma ovat suomenlampaita, kotimaisen alkuperäisrodun edustajia, sekä osa historiaamme ja kulttuuriperintöämme.

Suomenlampaat voivat olla mustia, valkoisia tai ruskeita. Hilma ja Vilma, kuten muutkin suomenlampaat ovat eloisia, valppaita ja hyvin ihmisystävällisiä. Näyttää heillä hieman olevan pilkettäkin silmäkulmassa 

Villa on laadultaan maailman kärkeä

Suomenlampaan villa on puhdasta ja ekologista. Villa on luonnonmateriaali vailla vertaa: se on kiiltävää, joustavaa, pehmeää, ja sen huopumisominaisuudet ovat erinomaiset. Se ei saastuta ympäristöä, eikä siitä irtoa mikromuovia. Valintana suomenlampaan villa on aina vastuullinen ekologisuutensa vuoksi. Villa on uusiutuva luonnontuote, joka maatuu muutamassa vuodessa.

Villa taipuu moneksi

Hilman ja Vilman villasta on moneksi. Tyynyjen ja patjojen täytteenä se antaa ihanat unet, sillä se lämmittää ja tukee vartaloa. Kehräämällä saadaan hienoa neulelankaa. Eristeenä tai sisustustekstiileinä villa on turvallinen vaihtoehto, koska se on palamatonta. Lisäksi villaa käytetään satuloiden toppaukseen ja moniin erilaisiin vaatteisiin. Suomenlampaanvillaa on verrattu myös merinovillaan.

Hilman ja Vilman ystävät

Hilma ja Vilma asuvat Ilmajoella, Etelä-Pohjanmaalla. Lammastilojen melko pienet koot mahdollistavat lampaiden yksilöllisen hoidon. Kun lampaat hoidetaan hyvin ja niille syötetään laadukasta ruokaa – kuten myös VILLAge Villapatjojen alkulähteillä Ilmajoella tehdään – heidät ja muutama sata heidän ystäväänsä keritään kaksi kertaa vuodessa. Yhdestä lampaasta villaa saadaan kerrallaan noin kolme kiloa. Suomessa lainsäädäntö on tiukka eläinten kohtelusta ja riittävä kerintä takaa lampaiden hyvinvoinnin. Lampaita kasvatetaan yleensä lihan vuoksi ja villa on sivutuote. Harmi vain, että villaa ei useinkaan hyödynnetä eteenpäin, vaan se päätyy metsään, lantalaan tai jopa poltettavaksi. On hienoa olla jatkojalostamassa tätä arvokasta luonnontuotetta.

Suosi suomalaista!

Lammas ja käsi

Takaisin blogiin